Project Description

Egipatska depilacija

Egipatska depilacija je tretman uklanjanja neželjenih dlačica poznat više od 2000. godina. Koristile su ga još žene u starom Egiptu kako bi održavale ljepotu i njegu svog tijela.

Kozmetički salon Beauty Balance koristi domaću, potpuno prirodnu Jantar šećernu pastu, pripravljenu po jedinstvenoj recepturi kozmetičkih stručnjaka.

U čemu je specifičnost šećerne paste?

Kako je šećerna pasta dobivena od mješavine glukoze, fruktoze i saharoze, sastoji se od vrlo malih molekula i za razliku od običnog voska, prodire puno dublje u kožu. Na taj način, osim što dlaku izvlači iz korijena i ne trga ju, pospješuje zatvaranje folikule čime je daljnji rast dlake otežan. Upravo zbog toga dlačice rastu sve sporije i sporije.

Rezerviraj termin

Koje su prednosti depilacije šećernom pastom?

Iako depilacija traje nešto duže od obične depilacije voskom, potupak je manje bolan, a rezultati depiliranja traju duže. S vremenom dlačice postaju mekše i rjeđe, upravo zbog djelovanje mješavine prirodnih šećera i postepenog zatvaranja folikule u dubljem sloju kože. Depilacija je također higijenska, jer je materijal namijenjen samo za jednu osobu.

Po čemu je drugačije od običnog voska?

Smjer nanošenja i smjer čupanja dlačica pastom drugačiji su nego kod depiliranja običnim voskom, te upravo zbog toga nema neugodnih i ružnih prištića koji nastaju zbog urastanja dlačica pod kožu.

Koliko je često potrebno ići na depilaciju?

Idealno bi bilo depiliraati dlačice šećernom pastom svaka dva – tri tjedna sve dok dlačice ne oslabe. Nakon toga depilacija ne mora biti toliko učestala, dovoljno je jednom u šest tjedana. Važno je naglasiti da je depilacija šećernom pastom manje bolna od depilacije voskom.

Koliko dugačke moraju biti dlačice?

Važno je da se dlačice depiliraju dok su još kratke (nekoliko milimetara), odnosno u fazi rasta. Jer, kad je dlaka već duga, ona je u tzv. fazi opadanja i u folikuli se već stvara dlačica koja će doći na njeno mjesto. Kad je dlačica kraća, biti će potrebno puno više vremena da se u folikuli stvori nova i izraste.

Kakvo je djelovanje šećerne paste na kožu?

S obzirom na blagotvorna djelovanja glukoze, saharoze i fruktoze, koža nakon depiliranja nema ružnih crvenih točkica niti alergijskih reakcija, već ostaje glatka i baršunasta. Zato se preporučuje i za depilaciju ruku i prepona gdje je koža posebno nježna i osjetljiva. Pasta je hipoalergena i ne izaziva nikakve reakcije.